News

Ontdek hieronder de laatste actualiteiten van de belangrijkste vakorganisatie van Defensie.

Het personeel van het 2e Echelon Infra zal eind 2021 verhuizen naar CC R&A in Rocourt . Deze beslissing maakt deel uit van de Strategische Visie van Defensie en zal gelukkig slechts beperkte gevolgen hebben voor de verplaatsingen van het personeel. Personeelsleden die hun eenheid niet wensen te volgen, zullen ook de mogelijkheid hebben om bij DG HR andere voorstellen in te dienen.

Misschien wist u het al, maar het Centrum voor Basis Opleiding en Scholing, gelegen in Aarlen, verhuist binnenkort naar Marche-en-Famenne.

Deze beslissing volgt op een regeerakkoord om enerzijds de functie van instructeur op te waarderen en te verbeteren en anderzijds een betere geografische spreiding van de kwartieren te realiseren.

Minister van Defensie Ludivine Dedonder presenteerde vandaag haar personeelsplan “POP: People Our Priority” aan de representatieve vakorganisaties. Het motto: het upgraden van het defensiepersoneel.

Het is duidelijk dat de minister van Defensie naar onze eisen geluisterd heeft en een ambitieus, maar noodzakelijk plan voor dit departement heeft voorgesteld.

Vrijdag 18 december hadden wij, VSOA-Defensie, een onderhoud met Ludivine Dedonder, minister van Defensie. Zoals aangekondigd, hebben wij uw inputs, ontvangen als onderdeel van de Sinterklaaswedstrijd, doorgegeven.  Zij waardeerde uw constructieve voorstellen en beloofde er rekening mee te houden!