News

Ontdek hieronder de laatste actualiteiten van de belangrijkste vakorganisatie van Defensie.

VSOA-Defensie + Verisure = uitzonderlijke korting op  uw installatie! 

Dankzij onze exclusieve samenwerking met beveiligingsbedrijf Verisure bieden wij onze leden uitzonderlijke kortingen op de installatie van een alarm.

Sinds juni 2020 is VSOA-Defensie verschillende malen tussengekomen bij de voormalige MOD & CHOD en recentelijk ook bij de nieuwe CHOD over de toekenning aan Defensiepersoneel van de consumptiecheques waartoe de Super Kern op 6 juni 2020 heeft besloten.

Op woensdag 21 april heeft Defensie op verzoek van de vakbonden uiteindelijk een briefing gegeven over de stand van zaken van HRM@Defence.

Sinds de nieuwe uitrol van het systeem op 4 januari in voege trad, zijn er ongeveer 630 structurele problemen gemeld. Tot op heden is bijna 60% hiervan opgelost, terwijl Defensie de situatie blijft opvolgen met de externe firma die verantwoordelijk is voor het programma.

Tijdens  het Hoog Overlegcomité Welzijn van woensdag 31 maart is gebleken dat deze testen in bepaalde specifieke configuraties (die geval per geval op lokaal niveau moeten worden bestudeerd) een toegevoegde waarde kunnen hebben, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de basispreventiemaatregelen. Helaas betreuren wij nog steeds dat sommige eenheden de wetgeving en de CHOD-richtlijnen niet naleven.