News

Ontdek hieronder de laatste actualiteiten van de belangrijkste vakorganisatie van Defensie.

Wat de ambassadrice Denise Bauer donderdag in haar opiniestuk in De Standaard schrijft, is iets wat wij als legervakbond al langer zeggen.
"Als we een geloofwaardige partner willen blijven voor de Amerikanen en de andere bondgenoten, zal er inderdaad meer geld naar defensie moeten gaan", aldus Lauwereins.


"We zitten bij Defensie op ons tandvlees", vervolgt Lauwereins.

Hoog tij(d)

Het strategisch plan van minister Vandeput, eerst beloofd en verwacht in april 2015, blijft intussen op zich wachten. Nochtans staat het water aan de lippen.
Het personeel in het algemeen en onze leden in het bijzonder willen nu meer dan ooit zicht krijgen op hun toekomst en daar hebben ze ook recht op. De onzekerheid kan niet blijven duren. Dit brengt voor velen een grote psychosociale druk teweeg.

Het personeel is hervormingsmoe! 
Voorzitter Lauwereins zegt dat wie aan deze componenten raakt, een enorm personeelsprobleem zal veroorzaken.
“De huidige context waarin het Defensiepersoneel zijn opdrachten moet vervullen, is meer dan ooit precair, vooral op budgettair vlak. De daling van het aantal personeelsleden zal drastische gevolgen hebben. Waar de politiek naartoe wil, is voorlopig onduidelijk, iedereen zit te wachten op het strategisch plan van Defensieminister Vandeput.”

Het team van VSOA Defensie is blij u haar nieuwe website te mogen laten ontdekken. Deze website bestaat uit meerdere pagina's, waarop u onder andere de service kunt terugvinden die wij aanbieden.

< Préc 1 ... 27 28