News

Ontdek hieronder de laatste actualiteiten van de belangrijkste vakorganisatie van Defensie.

Geen CORONA-ouderschapsverlof voor militair personeel, maar... telewerken! 
Terwijl VSOA-Defensie sinds 24 april oproept tot proactiviteit binnen Defensie, om ook de militairen gebruik te laten maken van het corona-ouderschapsverlof dat door de regering werd beslist, wordt de beslissing van Defensie vandaag bevestigd: geen behoefte voor dit verlof door te stellen dat "telewerk de norm blijft".

Ondanks de crisis zijn we natuurlijk voortdurend operationeel gebleven om niet alleen fysieke aanwezigheid te garanderen, maar ook de gebruikelijke ondersteuning op afstand voor onze leden in nood. Als het einde van de lockdown zich langzaam inzet, zullen we onszelf uitgerust hebben om de veiligheid van onze leden en afgevaardigden te waarborgen!

“Eenenvijftig soldaten zullen binnenkort een medaille ontvangen voor een daad van moed uitgevoerd als onderdeel van Operatie Vigilant Guardian (OVG) om de Federale politie te versterken, heeft Minister van Defensie Philippe Goffin woensdag aangekondigd, terugkomend op een eerdere positie van de militaire hiërarchie.” -dixit Belga van vandaag.

Een crisis werpt altijd meer licht op de werking van een organisatie. We willen dan ook graag het crisismanagement bij Defensie analyseren. Er zijn immers nogal wat problemen binnen de eenheden bij ons aangekaart, zowel collectief als individueel. Daarom een kleine stand van zaken.