ONDERHANDELEN IS GOED ... TOEPASSEN IS BETER!

VSOA-Defensie heeft besloten om nieuwe onderhandelingen te weigeren tot de huidige, reeds onderhandelde dossiers zijn afgesloten. We leggen uit waarom...

In de afgelopen maanden werden er veel projecten onderhandeld tussen het Ministerie van Defensie en de representatieve vakbondsorganisaties om de aantrekkelijkheid van het militaire beroep te herwaarderen. Telkens als we u de inhoud van deze dossiers hebben uitgelegd, hebben we u eraan herinnerd dat ze nog steeds hun "administratieve en wetgevende" weg moesten volgen. Waar andere vakbondsorganisaties en politieke vertegenwoordigers deze projecten aan het personeel presenteerden zoals begroot en verworven, maar vergaten de lange hindernispiste voor de daadwerkelijke uitvoering.

Vandaag de dag: deze dossiers slepen zich voort en zullen wellicht nooit slagen! VSOA-Defensie doet niet meer mee aan deze komedie ...

Ter herinnering, het gaat onder andere over deze langverwachte dossiers:

- Maaltijdscheques - meer info 

- Verwijderingstoelage - meer info

- berekening van de toelagen van 1850sten naar 1618den - meer info

Dan spreken we nog niet over de aflijning van de weddes op de andere vergelijkbare sectoren die vandaag nog wordt bestudeerd. Alleen eenvoudige dossiers, gratis of tegen lagere kosten die slechts een deel van het personeel betreffen, worden binnen een redelijke termijn afgerond. De Covid-19-pandemie en de vorming van een nieuwe regering zijn de nieuwe excuses om tijd te winnen ... of eerder te verspillen!

VSOA-Defensie zal dit spel niet spelen en zal heel duidelijk zijn tegenover de nieuwe Minister van Defensie Ludivine DEDONDER: wij eisen een duidelijke en snelle politieke beslissing voor alle lopende dossiers. Ondertussen zal VSOA-Defensie uit respect en erkenning voor het personeel van het Departement elke nieuwe onderhandelingen weigeren!



MEETING MET DE NIEUWE CHEF DEFENSIE