UPDATE OVER DE KLEDIJ

Op vraag van VSOA-Defensie hebben wij een vergadering gehouden met de overheid om een stand van zaken betreffende de nieuwe kledij (BDCS en IDOKS) te krijgen.

Hoewel sommige eenheden al volledig zijn uitgerust, gebeurt de verdeling van de kledij nu in twee fasen: de maten worden opgemeten en vervolgens zal de levering in mei of juni plaatsvinden en dit vanwege leveringsproblemen voor bepaalde maten van broeken.

Voor de nabije toekomst is er ook een nieuwe uitrusting gepland voor de operationele eenheden.

Van onze kant vragen wij, los van de vertragingen die soms problemen op het terrein veroorzaken, om een duidelijke en snelle herziening van de regelgeving inzake de kledij!

Inderdaad, "zoals gewoonlijk" stellen we vast dat er verschillen in de interpretatie van het dragen of gebruik van de kledij tussen de eenheden zijn: geen wax op de nieuwe schoenen, of het dragen van de "High loft jacket" onder het hemdvest voor parades of medaille-uitreikingen, enz.

Van kledij veranderen vereist blijkbaar ook een verandering van mentaliteit! 

In afwachting van de publicatie van alle aangepaste richtlijnen (kledij, maar ook betreffende de dracht van medailles) vragen wij om de publicatie van een nota om richtlijnen te geven!

Wij rekenen ook op de inzet van de "commandodriehoek" (Korpsoverste, Korpsadjudant en Korpskorporaal) om de boodschap op een uniforme manier over te brengen tot op het laagste echelon @allDef!


NEWS VAN SECTOR XIV VOOR BURGERPERSONEEL